Osgb Nedi̇r(Ortak Sağlık İş Güvenli̇ği̇ Bi̇ri̇mi̇)
Buradasınız: Anasayfa / Blog
26 Kasım 2023, Pazar
OSGB NEDİR(ORTAK SAĞLIK İŞ GÜVENLİĞİ BİRİMİ)
OSGB nin amacı iş yerinde meydana gelebilecek iş güvenliği ve sağlık sorunlarını çözmektir.
OSGB NEDİR(ORTAK SAĞLIK İŞ GÜVENLİĞİ BİRİMİ)

OSGB NEDİR(ORTAK SAĞLIK İŞ GÜVENLİĞİ BİRİMİ)

Genel tanım ile açıklayacak olursak ;

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş mevzuatın gerektirdiği yeterliliğe sahip profesyonellerin(iş yeri hekimi,iş güvenliği uzmanı,diğer sağlık personelleri)oluşturduğu özel kuruluşlar diyebiliriz.

OSGB nin amacı iş yerinde meydana gelebilecek iş güvenliği ve sağlık sorunlarını çözmektir. Belirli periyodlar ile yaşanabilecek kazaları ve gelecekte karşılaşılabilecek meslek hastalıklarını engellenmesini sağlayamaya yönelik bir birimdir.

 

İş sağlığı ve güvenliği, işyerlerinde çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumayı

amaçlayan hayati bir konudur.

 

Firmamız Ortak sağlık güvenlik birimi ile ilgili profesyonel olarak hizmet vermektedir.


Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB), iş sağlığı ve güvenliği konularında uzmanlaşmış bir birimdir. İşyerlerinde çalışanların sağlığını korumak ve iş güvenliği standartlarını uygulamak amacıyla kurulan bu birimler, işveren ve çalışanların ortak çıkarlarını gözetir. OSGB'ler, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamak, riskleri azaltmak ve iş kazalarını önlemek için çeşitli önlemler alırlar. Bu birimler, işyerinde gerçekleşebilecek potansiyel tehlikeleri belirleyerek, gerekli önlemleri almak ve çalışanları bu konuda bilinçlendirmekle sorumludur. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri düzenleyerek, çalışanların bu konuda bilinçlenmelerine ve koruyucu tedbirleri uygulamalarına katkıda bulunurlar. OSGB'ler, işyerinde hem çalışanların sağlığını korumak hem de işyeri ortamını güvenli hale getirmek adına önemli bir rol oynarlar.

 

Etiketler
osgb nedir
OSGB nedir
osgb
OSGB
istanbul osgb
osgb istanbul
iş sağlığı ve güvenliği
iş sağlığı
isg istanbul
iş sağlığı osgb